Åse Litén och Maria Holm heter vi som startade förskolan Lek & Lär. Bakgrunden till att vi ville driva vår egen förskola är att vägen till beslut är snabbare samt att vi saknar motorikens betydelse i den traditionella förskolan. Därför har vi riktat in oss på fyra huvudområden:

• Aktiv motorik med planerade aktiviteter som främjar barns utveckling bl.a. simskola med inriktning på vattenlekar.

• Tidig språkträning och språkmedvetenhet genom sagor, rim och ramsor samt språklekar.

• Mycket naturupplevelser samt läran om den svenska naturen.

• Varje termin/läsår arbetar vi med ett tema – se mer under fliken På gång.

Maria är förskollärare med 25 års erfarenhet av barnomsorg. Hon har arbetat inom både kommunal och privat barnomsorg; förskolor, skola, fritidshem samt gymnasiesärskola. En period var hon även rektorsassistent. Maria brinner för arbetet med barnen i förskolan och har erfarenhet från naturförskola, handledning av lärarstuderande, drama, entreprenöriellt lärande mm. Privat är hon gift och har fyra barn. Hon gillar att fotografera, sy och vistas i naturen med fiske och husvagnssemestrar. På Lek & Lär är Maria huvudansvarig för förskolans pedagogiska genomförande som förskolechef.

Åse är utbildat fritidsledare med inriktning på idrott samt utbildad simlärare. Hon har varit föreståndare för en fritidsgård, arbetat på öppna förskolan, fritidsklubben barn med utvecklingsstörning och varit “gympafröken”. Hon har arbetat med barngrupper i olika slag och åldrar. Hon är gift, har två vuxna barn, tycker om att renovera, snickra, grovjobba och sy.

På förskolan har vi hög personaltäthet samt fler kunniga och engagerade pedagoger.